top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2021-06-10 Great Northern i Kerteminde

Torsdag den 10. juni besøgte Fynsk Sektion Great Northern i Kerteminde.

Vi fik en rundvisning, hvor vi så de forskellige bygninger: klubhus, restaurant, hotel og spa.

Det er virkeligt imponerende, hvad der er etableret her i Kerteminde på det der for få år siden var en relativt flad mark.

Det samlede areal på Great Northern er 100 hektar og hele 3.400.000 ton jord er blevet flyttet. For at skabe de helt rigtige bakker, bunkere og søer. Og der er med stor omhu placeret træer som indrammer banerne på smukkeste vis. Det vides ikke nøjagtigt, hvad Great Northern har kostet Thomas Kirk Kristiansen at bygge. Men det skal sikkert tælles i milliarder.

Overalt i bygningerne er der anvendt specielle natursten fra Grækenland, og også stenhuggere og murere blev hentet hertil fra Grækenland, så hver enkelt sten er formet og lagt til perfektion.

Der er virkeligt ikke sparet på noget og det færdige anlæg er i en luksusklasse, man sjældent ser i Danmark og i hvert fald ikke på Fyn.

Great Northern har to golfbaner – Great Northern Course med 18 huller og Academy Course med 9 huller. Banerne er de første i Danmark anlagt af Nicklaus Design, en af verdens førende golfbanearkitekter.

Det flotte Aqua spa, som har et samlet areal på 4.500 m2 rummer flere loungeområder med en infinity pool, saunagus, panorama-pools, kolde og varme spamiljøer og fx også et yogastudie.

Hoteller består indtil videre kun af 15 værelser, som til gengæld er meget smukt integreret i omgivelserne.

Man behøver ikke at være øvet eller veltrænet golfspiller for at komme her, der er mange muligheder for begyndere, og det fik vi en forsmag på, da vi selv fik lov at svinge golfkøllerne og der var også indlagt en lille puttingkonkurrence. Enkelte af medlemmerne viste et vist potentiale, men generelt må vi bare konstatere, at det at spille golf er vanskeligere end det på afstand ser ud til at være.

Vi lærte lidt om hvad en driver er, og en putter. Et Draw er når bolden skruer fra højre mod venstre. Og et Pitch eller et Punch, som er forskellige typer af slag.

Vi sluttede af med en 3-retters gourmet-menu i Restaurant Eat, som bygger på det dansk-franske køkken og som byder på udsøgte vine.

Udsigten over de solbeskinnede baner var næsten for meget da der var skruet godt op for solen på denne smukke sommeraften, men det hjalp, da solen var på vej ned og det hele henlå i et lyserødt skær.

Great Northern er absolut et besøg værd!


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.