top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2019-08-29 Danish Crown

Referat fra virksomhedsbesøg den 29. august 2019 hos Danish Crown Beef Holsted

Vi var 12 gæster på virksomhedsbesøg hos Danish Crown Holsted, som er det mest moderne kreaturslagteri i Europa. Her slagtes 900 kreaturer om dagen og arbejdstiden er 05.00 til 14.30. Vi fik en rundvisning af Louise og fulgte kreaturet fra det kom ind i modtagelse og fik tid til at falde til ro før dyret blev bedøvet og slagtet, herefter fulgte vi hvordan skindet blev taget af og kreaturet gjort klar til at komme i kølerum. Her hænger det i 24 timer ved 6 grader før det kan blive udbenet og fordelt til oksekød og oksefars.

Under processen bliver dyret fotograferet og ud fra dette måles og vurderes kreaturet som landmanden bliver afregnet efter, dokumentationen bliver sendt salgsafdelingen, som så går i gang med salget. Der er markedsadgang til 130 lande i verdenen.

Irma har krav om at oksefars max må indeholde 8 % fedt. Andre kunder har andre krav. Der hakkes over 350 ton oksekød om ugen. Det svarer til mere end 600.000 bakker af den slags, som købes i supermarkederne.

60 procent af alt hakkekød, som danskerne spiser, leveres fra Holsted.

Der er ansat 330 medarbejder på slagteriet plus 12 personer fra veterinærmyndigheder. De 12 personer følger løbende slagtningen, så kvaliteten er i højsæde på Danish Crown i Holsted.

Vi sluttede af med et kik ind ad vinduet til Guldrummet.

Her ligger specielt udvalgte stykker af oksekød, som de enkelte kunder har udpeget at de gerne vil købe. Kødet ligger og modner fra 21 dage og op til 180 dage helt afhængig af den enkelte kundes ønsker.

Det var et meget spændende besøg med rigtig mange gode spørgsmål og svar. Da man skulle finde ud af hvor slagteriet skulle placeres, var der flere kommuner på banen.

Vejen blev valgt blandt andet på grund af infrastrukturen med motorvej meget tæt på. Ligeledes ret tæt på rensningsanlægget og en god vandforsyning, samt en meget landbrugsvenlig kommuneadministration.

Se evt. mere her: www.danishcrown.dk

Efterfølgende gik turen til Pro-Automatic der var vært ved en sandwich & en sodavand/øl. Herunder gjorde Nis opmærksom på foreningens studietur til Tyskland 10.-11. oktober 2019. Herefter fik vi en afslappet rundvisning af Nis og Peder i det 6.200 m2 topmoderne og miljørigtige produktionsareal. Al plads bliver udnyttet og man er i gang med at søge om udvidelse af produktionsarealet.

Det meste af administrationen er flyttet i midlertidige lokaler, idet man skal i gang med en ny administration på 2.000 m2 i to plan.

En interessant og spændende rundvisning, hvor vi fik set alle de spændende tavler, man pt. er i gang med.

www.pro-automatic.dk

- som jeg fangede virksomhedsbesøget -

Gert Fredslund


Elektroteknisk Forening | Ege Alle 7, Ølsted  | 8723 Løsning | Telefon: 2053 1333 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.