top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

Besøg på Kolding Sygehus

Kolding Sygehus en del af Sygehus Lillebælt. Vi var 18 deltagere fra Sydjysk Sektion som blev vist rundt af teknisk souschef for Kolding Sygehus Peter Kingo Søgaard Larsen og teknisk chef for Sygehus Lillebælt Rene Edslev. Først fik vi en kort præsentation af teknisk afdeling i Kolding med 40 ansatte, som har ansvaret for den daglige drift Sygehuset har en del samarbejdspartnere til de mere specielle opgaver.

Vi besøgte laboratoriet, hvor man dagligt modtager ca. 2.000 blodprøver via rørpost og lige så mange prøver kommer ind med bil i løbet af dagen. Rørpost kommer ind via 12 kanaler, den længste rørpost er på 380 m. Ved 95 % af de blodprøver, foreligger svaret inden for en time, det kører fuldstændig automatisk.

Den nye del man har bygget til i Kolding er på 32.000 kvadratmeter og har kostet 1 milliard med indretning, blandt andet med enkeltsengsstuer med udsigt over Kolding Fjord.

Sygehusets nødgenerator dækker hele sygehuset og sygehuset er CO2 neutralt og har en del solceller på taget, Det årlige elforbrug på 8 millioner kWh. I kælderen så vi blandt andet de 2 stk. 1250 kVA generatorer med dieselmotorer på 1500 kW.

Vi besøgte ligeledes helikopterlandingspladsen og hørte lidt om de mange krav, der er til en sådan mht indflyvningsretning og indflyvningsvinkel. Der lander ca. 3 helikoptere om ugen.

Vi var der i ca. 1,5 time, så vores rundviser havde valgt ud, hvad vi skulle se. Det var bare rigtig spændende og det gik stærkt.

Gert Fredslund


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.