top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2018-02-22 Køsters Motorboghandel

En lille sluttet kreds fra Elektroteknisk Forening Jydsk Sektion havde d. 22.02.2018 valgt at bruge et par timer hos Køsters Motorhandel, som er kendt over hele verden for at kunne levere næsten alt i reparationsbøger, instruktionsbøger og hvad der ellers er produceret i forbindelse med motorer, knallerter, motorcykler og i særdeleshed biler. 
Vi mødtes på adressen i Risskov kl. 17.00 hvor vi blev modtaget af Tom Frandsen som i dag er ejer af Køsters Motorboghandel.

Køsters Motorboghandel stammer helt tilbage fra 1963, hvor den daværende ejer, Jens Olesen, som var almindelig boghandler, så et potentiale i at opkøbe al den motorlitteratur, han kunne finde i det meste af verden. I starten var motorboghandelen en del af den almindelige ”Køsters Boghandel” i Randers, dog med en placering på 1. sal.
I løbet af årene blev samlingen efterhånden så stor, at lokalerne ikke kunne rumme den efterhånden meget store samling af motorlitteratur, så i 1985 flyttede motorboghandelen til Østergade 9, også i Randers.
I hele perioden har man haft den politik, at man aldrig sælger det sidste eksemplar af en bog, men kunden kan købe et genoptryk af den i stedet. Det betyder, at samlingen forbliver intakt, og at den hele tiden vokser, til gavn for kunderne, der altid kan få adgang til de, i nogen tilfælde, meget sjældne bøger, som bruges i forbindelse med renovering/vedligeholdelse af biler og motorer.
I 2011 valgte Jens Olesen, på grund af alder, at stoppe som ejer af Køsters Motorboghandel og solgte derfor virksomheden til Tom Frandsen, som i dag er ejer af virksomheden. 

Tom Frandsen har videreført virksomheden med behørig respekt for den ekspertise, der er opbygget gennem årene, dog finder der også en løbende modernisering sted. Tom Frandsen var ellers beskæftiget med ledelse og IT, men har altid haft en brændende interesse for alt, der har med motorer at gøre, så det var ligesom den berømte appelsin i turbanen da Køsters Motorboghandel blev til salg.. 
Som det første skridt blev den fysiske butik i Randers renoveret, næste skridt var opbygning af en netbutik. I dag er det også et must at have en netbutik for at overleve i branchen, selv om branchen for motorlitteratur i den størrelsesorden, som Køsters Motorboghandel er i besiddelse af, ikke er så stor.
I forbindelse med netbutikken kan der også abonneres på et nyhedsbrev som man kan tilmelde sig på hjemmesiden for Køsters Motorboghandel under punktet ”Nyhedsbrev”.
I december 2015 flyttede butikken fra Randers til nye lokaler på Vejlbjergvej 18 i Risskov. Her er der plads til, at alle bøger er tilgængelige og det glæder Tom Frandsen at give kunderne mulighed for at se de mange spændende og også sjældne bøger i samlingen.

Køsters er specialister i bøger om alt med motorer, det være sig biler, motorcykler, traktorer, lastbiler, både, stationære motorer og andet. Køsters har værkstedsmanualer, reservedelskataloger, instruktionsbøger, tekniske bøger, tuningsbøger, historiske bøger samt salgsbrochurer. Lageret af nye bøger og den tekniske samling består af i dag ca. 130.000 bøger fra år 1886 og op til dato.

Samlingen af motorlitteratur er en af verdens største, og Køsters er derfor i stand til at levere næsten alt der findes på markedet. Det, der ikke findes i netbutikken, har Køsters sandsynligvis alligevel, da kun en lille del af det omfattende materiale, er tilgængeligt i netbutikken. Der arbejdes dagligt med at lægge nye bøger ind i netbutikken, så der vil altid være nyheder at kigge på, når netbutikken besøges på www. Kosters.dk.
Tom Frandsen fortalte at kunderne hos Køsters kommer så langt fra som Fillippinerne, Ægypten m.m.
Efterspørges der noget som Køsters ikke har på lager, forsøges det at skaffe det inden for kort tid fra netværket som beskæftiger sig med motorlitteratur.
Til slut kan det nævnes, at Køsters Motorboghandel er til salg, så hvis der er nogen der har den samme brændende interesse for motorlitteratur, så er chancen der nu for at blive ejer af en af verdenens største samlinger.
mwh

Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.