top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

Invester ikke dine sparepenge i en dieselbil lige nu

For tiden dukker der en del opsigtsvækkende nyheder op om, at nogle byer (Paris, Madrid, Athen, Oslo, København osv.) vil indføre forbud mod kørsel med dieselkøretøjer. 

Når man kigger nærmere på det, bliver det modereret en del, fx ved at det kun skal gælde udvalgte strækninger eller i korte perioder og kun for ældre biler, som ikke opfylder de nye Euronormer.

Det er sandsynligvis også især personbiler, man vil ramme i første omgang, uagtet at det nok er varebiler, lastbiler og busser, der forurener mest.

Også totalforbud i hele lande (Sverige, Tyskland, Norge, Holland, Østrig osv.) mod diesel- og benzinbiler fra 2025 er jævnligt på tale. Her er det i første omgang dog kun salget af nye diesel- og benzindrevne biler der forbydes.

Så vi kan måske få lov at køre videre i vores gamle biler. 

Men hvilket samfund har også råd til at lade trafikken gå i stå? 

Det virker nu også som et fejlskud, at man vil forbyde bestemte brændstoffer – man burde i stedet stille krav til udledningerne. Jeg ved godt, at der har været snydt på vægten, men her må en bedre kontrol sikre, at de gældende regler fremover bliver overholdt.

Der er dog et latent problem ved, at dieselbiler i praksis viser sig at udlede flere skadelige stoffer end de er godkendt til.

Også selv om flere af de nyeste dieselbiler har katalysator, som kræver et hjælpestof, Adblue.

Strømmen af dårlige nyheder fortsætter tilsyneladende, trods bilindustriens bestræbelser på at rette op på renomméet.

Hvis man i dag investerer i en diesel, må man imødese en ekstra værdiforringelse. Den kan måske blive vanskelig at sælge igen efter 3 eller 5 år. Fra Tyskland forlyder det, at mange bilforhandlere ikke længere tager brugte dieselbiler i bytte.

Så køb hellere en benzinbil. Eller en hybrid- eller elbil, hvis du har råd.

Hvis du absolut vil køre diesel, så er det en god idé at lease bilen. Så er man uafhængig af, hvad bilen er værd efter 3 år. 

AEJ


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.