top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2014-05-06 Dit netværk i elbranchen
Den 6. maj 2014 holdt Elektroteknisk Forening et miniseminar på OCC i forbindelse med El & Teknik-udstillingen.

Landsformand i Elektroteknisk Forening Bent Cramer bød velkommen til de fremmødte på det åbne miniseminar om net værk.

- Historisk set har Elektroteknisk Forening netop bygget på netværk, helt fra elektricitetens ungdom har der været brug for et sted, hvor man kunne drøfte faglige problemstillinger.

- Vi har valgt at sætte større fokus på mulighederne for netværket i Elektroteknisk Forening. Det er også fordi der med de nye sociale medier åbner sig nye muligheder.

- Derfor har vi taget initiativ til dette netværkssarrangement, sagde Bent Cramer og så gav han ordet til Charlotte Junge, der er ekspert i netværk og som har skrevet flere bøger om emnet.

- Mit mål er at få jer til at tænke mere på netværk og at give jer nogle metoder og nyttige input — noget I kan bruge efterfølgende.

- Mange vil sige, når de præsenteres for netværksmetoden, at sådan har vi jo altid gjort. Men når jeg alligevel ser et behov for at lære systematikken, så er det fordi vi generelt ikke får gjort nok ved det, indledte Charlotte Junge.

- Jeg har arbejdet med netværk i mange år. Før jeg startede egen virksomhed arbejdede jeg i en tid i Kina, og det var bl.a. her jeg fik inspiration til min virksomhed. I Kina handler alt om at have et netværk. Arbejdet med netværk er det største forretningsområde i min virksomhed.

Det handler om at gøre det

- Det er min erfaring, at det ikke er teorien, der er vigtigst, men derimod praktikken. Derfor vil jeg også give jer nogle lavpraktiske input. I stedet for ”netværksmetoden” burde mit oplæg måske hedde ”netværkshandlemåder”, for det handler om at gøre det. Det handler om at komme ud og møde folk.

- De virtuelle kanaler vinder hastigt frem, de unge mennesker synes godt om at bruge dem. Det er også godt, men det bør være både og. Jeg synes det er væsentligt at komme ud og mødes som mennesker. Viden udveksles på en helt anden måde, når man trykker hinanden i hånden.

- Det er fint, hvis der står ”kaffe og netværk” i programmet. Men det er jo ikke nok. Når man mødes til et arrangement i fx en forening som Elektroteknisk Forening, så har man en tilbøjelighed til at sætte sig ved siden af dem, man kender godt i forvejen.

- Man bør i stedet sætte sig ved en, man ikke kender. Her kan det være en god idé, at have én i bestyrelsen, som er ansvarlig for, at der også bliver netværket med dem, man ikke kender — der skal være en, der har netværksfløjten, sagde Charlotte som også selv benytter en rød dommerfløjte, når der skal skiftes netværkspartner.

- Sørg for at der sættes tid af til at folk kan snakke sammen på jeres møder! Man skal levne tid til, at folk kan lære hinanden at kende. Sæt netværk på programmet, fx et punkt på dagsordenen, der hedder ”Spørg dit netværk”.

- At netværke handler om at give og tage. Vi må også gerne begynde at stille krav. Start med at stille din egen viden til rådighed. De fleste er faktisk ganske gode til at give.

- Det halter mere med at spørge om hjælp - at efterspørge råd og viden. Vi er måske flove over at udstille os selv lidt. Det er et dansk kulturtræk. Vi bør gøre op med den mentalitet, sagde Charlotte Junge. Vi skal have lært hinanden at spørge om hjælp og råd.

- Uanset alder, så har vi alle noget at byde ind med. Jo mere forskellige vi er, jo bedre kan det blive. Nogen af os har rigtig mange års viden og erfaring, som mange yngre medlemmer ville kunne nyde godt af.

LinkedIn

- Jeg har erfaring med grupper i LinkedIn, fortalte Charlotte Junge. Jeg mener, der udover den virksomhedsside Elektroteknisk Forening har i dag, også er basis for at etablere en gruppe for hver sektion.

- Men det kræver, at der er en ildsjæld i hver sektion, en LinkedIn-ambassadør. Der kræves en stor indsats. Brug nogen internt i foreningen, som kan det her i forvejen.

- Der bør være nogle få spilleregler i grupperne, for at undgå at der sendes salgsmateriale rundt eller andet tidsspilde.

Eget ansvar

- Husk ved netværksarbejdet at ansvaret er vores eget, — altså fx om vi vil benytte de råd, vi får. Og hvis du giver et råd eller en kontakt videre til en, så er det ikke dit ansvar, om rådet virker eller om kontakten bidrager med en løsning på problemet.

- Det samme kan siges om mentorordninger — det er aldrig mentoren, der har ansvaret, du må selv gå hele vejen, siger Charlotte Junge.

Netværksmetoden

- Brug netværksmetoden til at få løst et problem. Start med at definere problemet. Hvad er dit mål? Hvad har jeg brug for, for at nå målet? Hvordan gør jeg? Hvem kan hjælpe mig med hvad? Hvem kender de?

- Omkring kontakterne, her arbejder man med direkte og indirekte kontakter - at kende nogen, der kender nogen.

- Der er nyttige sideeffekter ved at arbejde efter netværksmetoden. Samtidigt med at man spørger i sit netværk, får man markedsført sig selv og man får sparring undervejs.

AEJ

Her kan du downloade Charlottes oplæg.

Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.