top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2014-01-31 Elektroteknisk Forening på LinkedIn

Elektroteknisk Forening på LinkedIn

Bestyrelsen besluttede på det seneste seminar, at Elektroteknisk Forening nu skal i gang med online markedsføring og med at etablere sig på sociale medier.

LinkedIn blev prioriteret først, fordi det er et professionelt forum, hvor der er mindre privat støj end på Facebook, hvor børn, ferier og hunde fylder en del.

Vi har i Elektroteknisk Forening jævnligt overvejet, hvordan vi kunne stille information om medlemmernes kompetencer til rådighed og hvordan vi kunne blive bedre til at styrke medlemmernes netværksdannelse. LinkedIn opfylder derfor et behov, vi har haft i lang tid. Og LinkedIn er jo veletableret og har allerede 1,3 mio. danske brugere og fungerer ganske udmærket.

LinkedIn fungerer som en komplet samling af visitkort med opdaterede kontaktdata på os alle. Men du har ikke bare kontaktdata som på et visitkort, du har også foto, joberfaringer, kompetencer og interesser. LinkedIn kan derfor være til stor nytte for os alle, der har brug for et netværk i elbranchen. Vi opfordrer derfor Elektroteknisk Forenings medlemmer til at gå på LinkedIn og til at anvende det aktivt.

Elektroteknisk Forening har to væsentlige mål med at gå på LinkedIn. Det ene mål er at styrke medlemmernes netværksdannelse. Vi ønsker at være ”Dit netværk i elbranchen”. Det andet mål er at markedsføre foreningen.

Hvordan du opretter dig

Det er nemt at oprette sig, du går bare ind på www.linkedin.dk. Her starter du med at skrive navn og emailadresse (helst firma email) og du vælger en adgangskode. Så bliver du oprettet og skal så ind og udfylde en personlig profil. Sørg for at have et aktuelt portrætbillede af dig selv klar.

Det kan godt betale sig at gøre sig umage med den personlige profil fra starten af. Og sørg for at have en god, kortfattet præsentation på max 120 tegn.

Under erfaring skal du skrive alle de jobs, du har haft og uddannelse skal du anføre alle de uddannelser, du har gennemført. Under erfaringer kan du fx også skrive at du er medlem eller evt. bestyrelsesmedlem i Elektroteknisk Forening eller lignende.

Når du har oprettet en personlig profil, har du mulighed for at følge forskellige virksomheder. Klik på menubjælken under ”Interesser” og vælg ”Virksomheder”.

Så kan du søge på "Elektroteknisk Forening” og når du kommer ind på siden, kan du klikke på et felt øverst til højre ”Følg”. Så kan du se det, når Elektroteknisk Forenings side opdateres (ca. en gang om ugen).

Du vil også modtage invitationer til at linke til andre på LinkedIn og du får relevante jobannoncer. Og du får fx besked om, hvem der har kigget på din profil. Og så får du opdateringer fra de virksomheder, du har valgt at følge.

Herefter skal man knytte kontakt med andre der er på LinkedIn. Man kan starte med at søge efter kollegaer og tidligere kollegaer. Man kan automatisk få sendt invitationer ud til de kontaktpersoner, man har på sin telefon eller i Outlook.

Og så er I alle meget velkomne til at knytte kontakt til bestyrelsesmedlemmer i Elektroteknisk Forening. Hvis du er i tvivl om hvem vi er, så kig på www.dkef.dk.

Undgå støj, men del gerne vigtige informationer

Hvis det bliver for meget, kan du altid stoppe igen med at følge — og du kan evt. også gå ind under ”Privatliv og indstillinger — rediger”. Så bliver I bedt om at logge ind igen. Vælg ”Kommunikation” og ”Emailindstillinger” og her kan du vælge kun at modtage forskellige beskeder fra LinkedIn med ugentlige mellemrum.

Man kan ikke undgå at der sendes mails ud til dine kontakter hver gang man har jubilæum i jobbet eller på LinkedIn, også et ligegyldigt et på 3 eller 7 år.

Man kan godt undgå, at der sendes besked ud til alle, når man har fødselsdag, så skal man bare lade være at udfylde felterne med ens fødselsdag.

I kan selv gøre noget for, at der ikke sendes for meget støj ud til jeres kontakter. Når I er logget ind på LinkedIn, kan I bevæge musen hen over det meget lille billede af jer selv øverst til højre. Her skal I vælge ”Privatliv og indstillinger — rediger”. Så bliver I bedt om at logge ind igen. Så er der et punkt under Privatlivsindstillinger, der hedder ”Gør din aktivitet synlig/ikke synlig”. Når I klikker på dette, har I mulighed for at gøre den ”ikke synlig”. Det har den store fordel, at jeres små - og måske mindre vigtige - opdateringer ikke sendes ud til jeres kontakter.

Når der er en opdatering fra Elektroteknisk Forening — eller fra andre - kan I vælge at dele den med jeres netværk. Klik på det lille symbol ”IN Del”. Det bør I gøre, når noget er relevant for jeres kontakter. I kan også kommentere noget, det virker på samme måde, jeres netværk får besked.

Det er herved, at LinkedIn er genial til markedsføring, for her vil budskaber fra fx Elektroteknisk Forening nå ud til mange personer i andet led, herunder mange, som ikke er medlemmer, men som burde se at blive det!

LinkedIn er nyt for mange af os, så vi må jo lære det hen ad vejen. Sig endelig til, hvis I har gode råd, og I er også meget velkomne med spørgsmål. Send dem til info@dkef.dk.


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.