top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

AO står for Brdr. A & O Johansen
Gammelt firma med nye koncepter

Præsentation
Efter generalforsamlingen indledte el-salgsdirektør Jørn Falck med at byde velkommen hos Brdr. A&O Johansen på Rørvang i Albertslund og præsenterede tre af firmaets medarbejdere: Thomas Gollander-Jensen, el-konsulent i Nordsjælland, Harald Firgaard og Jesper Palser, el-konsulenter i Storkøbenhavn.

AO står for Aksel og Ove.
Brødrene A & O Johansen A/S blev oprindeligt stiftet af Aksel og Ove Johansen i 1914 i Nørregade 31-33 i København, og der er stadig to familiemedlemmer i koncernens direktion. I 1960 købte man et stort areal i Glostrup/Albertslund til et centrallager for installationsmaterialer primært til VVS branchen, og man fik lov til at vælge vejnavnet Rørvang som adresse.

I 1990 etableres en division for VA, som står for vand og afløb under jorden. Man opkøbte VAGA/AQUE i Vejle, som havde specialiseret sig i vandbehandling.

Idet VVS og EL bliver mere og mere integreret i moderne byggeri, besluttede man i det nye årtusind at gå ind i elområdet. Man opkøber el-grossisten P.C. Christensen og værktøjsgrossisten PTS (Poul Thoft Simonsen) med hovedsæde i Esbjerg..

AO koncernen har derfor i dag fire divisioner: EL, VVS, VA og værktøj. Koncernen er en handelsvirksomhed, der med et bredt sortiment af tekniske installationsmaterialer henvender sig både til det professionelle marked og til Gør-det-selv markedet. Det professionelle marked betjenes via et centrallager med 44 servicecentre i Danmark, to i Sverige og et i Estland.

Koncernen har ca. 800 ansatte og havde i 2005 en nettoomsætning på 2,222 mia. kr.

AO´s vision og strategi
Det er AO´s vision at være den professionelle håndværkers foretrukne leverandør af tekniske installationsmaterialer til ReMoVe-markedet (Renovering, Modernisering og Vedligeholdelse) samt en af de foretrukne på projektmarkedet til nybyggeri. Koncernen skal også på Gør-det-selv markedet være en af de foretrukne leverandører.

Gennem et effektivt lager- og distributionssystem er AO i stand til at varetage hurtige leverancer til installatører, entreprenører, kloakmestre, byggefirmaer, gartnere, murere og offentlige institutioner.
I denne forbindelse skal man være opmærksom på, at ca. 80% af virksomhederne i håndværker-branchen har færre en 10 ansatte.

På AO´s centrallager på Rørvang er der mere end 65.000 varenumre, hvoraf mere end 10.000 er el-artikler. Antallet af servicecentre er stadigt stigende og efter ombygning kan 34 af selskabets 44 servicecentre nu tilbyde et komplet el-sortiment, mens 19 servicecentre kan tilbyde et udvidet værktøjssortiment.

Interessen for elektronisk ordreafgivelse er i kraftig stigning, og omsætningen på AO-Online blev øget med 70% i 2005 i forhold til året før. Via AO´s brancheportal er det muligt at etablere Pro Netbutikker. Pro Netbutikkonceptet er en nøglefærdig forretningsløsning for den professionelle håndværker, der via en hjemmeside får mulighed for at profilere sig overfor forbrugerne. Pro Netbutik hjemmesiden kan lejes hos AO.dk/pronetbutik for kr. 2.200 pr. måned uanset, hvor meget den benyttes. Der indgås en lejeaftale med en handlingsplan for opdatering af priser og ændring af sortiment. Fordelen er, at kunden betaler kontant, og at varerne leveres via AO. Det understreges, at AO ikke har eneret på de varer, som tilbydes på hjemmesiden. Adgangen til hjemmesiden styres af en adgangskode, således at kunderne kan tildeles individuelle rabatordninger.

Middag og afslutning
Jørn Falck fremhævede afslutningsvis at centerkonceptet med servicecentre over hele landet er unikt i forhold til andre grossister indenfor branchen. AO har det hele, fra det mindste til det største.

Derefter gik de ca. 50 mødedeltagere over til en dejlig middag i AO´s kantine.
Sektionens formand Finn Andersen takkede Jørn Falck og hans medarbejdere for en meget interes-sant mødeaften, og der blev udbragt et elektroteknisk hurra for Brdr. A & O Johansen, kaldet AO.

Peer Martin Larsen

Få din annonce vist her. Læs mere

Arrangementer


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.