top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

Jeg er stadig glad for min elcykel, men…

Min første elcykel fik jeg i 2012, hvor Kvickly havde en Mustang på tilbud til 5.500 kr. Siden har jeg jævnligt taget en tur. Jeg nyder det især, når jeg en varm sommerdag kan køre med korte bukser og kortærmet skjorte. Det giver luft under vingerne.

Elcyklen giver masser af køreglæde og frisk luft. Man får oftere lyst til at køre en tur. Simpelthen fordi det er en større fornøjelse!

Desværre er det at køre elcykel ikke rigtigt noget som venner og bekendte finder  hverken sejt eller sundt. Det giver ikke ”street respect” og da slet ikke når cyklen ligner en bedstemorcykel.

Hvor meget motion man får, afhænger af, hvor hårdt man træder i pedalerne og det bestemmer man jo helt selv. Det må være lidt ligesom på spinningcyklen i motionscentret.

Elcyklen har for mig til dels erstattet en motorcykel, som jeg også nød at køre ture på. Og ingen vil vel benægte at elcyklen giver mere motion.

Min første elcykel havde et batteri på 11 Ah, 24 V og motoren var kun på 200 W. Den gik gerne tør for strøm efter 20 km. Så jeg drømte om mere energi og mere effekt.

Det originale batteri holdt ca. 3  år, et nyt kostede 2.500 kr. og var næsten ringere end det første. Da det også var brugt op efter yderligere 3 år tog jeg konsekvensen og investerede i en finere elcykel, en E-Fly fra min lokale cykelhandler.  250 W, 36 V, 11 Ah.

Efter kort tid satte batteriet imidlertid ud. Jeg fik et nyt på garantien, men valgte at opgradere og gav 1.000 kr. for at få 14 Ah.

Desværre er rækkevidden stadig ikke helt tilfredsstillende. Stol ikke på fabrikanternes opgivelser. Med mine >100 kg er rækkevidden ca. 30 km. De første 3 km sprinter man afsted, men så går gassen langsomt af den. De sidste 5 km snegler man sig frem...

Det er dejligt at køre på elcykel. Men batteriet skuffer.

Gad vide om elbilbatterier er ligeså ringe?

AEJ


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.