top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2018-01-11 Elbil eller ej?

Elbil eller ej...

Hvad skulle der egentligt til, for at jeg ville købe en elbil?

Jeg har tænkt over det. Som det er nu, har jeg slet ikke lyst. Jeg kan lide at min bil har en rækkevidde på 800 km mellem optankningerne og at den kan tankes på 5 minutter. Og bilen klarer modvind, bakker, regnvejr, frost og mørke helt uden problemer.

Jeg kan også godt lide, at når advarselslampen for tom tank begynder at lyse, er der 8 liter tilbage - svarende til at jeg kan køre 160 km endnu.

Så er der selvfølgelig hensynet til det globale miljø. Men hvor meget rykker det egentligt at skifte til elbil. OK , det hjælper jo nok noget, men præcist hvor meget, det er ikke krystalklart.

Og jeg kan ikke lade en elbil op, hvor jeg bor, for jeg har ikke egen indkørsel eller carport og min bil er henvist til at holde på gaden.

Så er der nærmiljøet. Jeg synes bare, at min benzinbil med katalysator forekommer at være rimeligt forureningsfri.

Og så tænker jeg også, at hvis samfundet virkeligt ville gøre noget for nærmiljøet, kunne man jo starte med at forbyde brændeovne, kulgrill, knallerter, åben ild, nytårsfyrværkeri og stearinlys.

Så er der problemet med pengene. Elbiler er alt for dyre. De er dyre at købe og de er dyre i afskrivning.

Og det skyldes ikke afgifterne, for de slipper langt billigere end benzinbiler. Problemet er – lige som med ny medicin – at der er en masse udviklingsomkostninger, som bliver opkrævet hos frontløberne.

Så jeg venter med at skifte til elbil til batterierne bliver dobbelt så gode og prisen halveret.

Så hybrid da?

Man kunne jo i stedet vælge at investere i en hybridbil. Den kan køre på el i byen og skifte til benzin ude på landevejen. Den kan køre 30 km på literen eller mere. Hvis den  kun kører på el, er det godt for nærmiljøet. Men det går nok ikke om vinteren, hvor kabinen skal varmes op. I forhold til min benzinbil, som kører 20 km på literen, så er det ikke alverden, det gavner.

Og en hybridbil kan jeg jo heller ikke lade op, hvor jeg bor.

Og så er hybridbiler tungere end almindelige biler og har - alt andet lige - mindre plads i bagagerummet på grund af batteriet. Og de er jo også  for dyre. Både på grund af den ekstra teknik i bilen og på grund af at hybridbiler afgiftsbelægges som benzinbiler.

En tungere bil med mindre plads burde jo være billigere...

Hvis hybridbilerne engang bliver billigere end benzinbiler, så vil jeg absolut overveje at skifte. Men indtil da kører jeg videre i min gode gamle benzinbil.

AEJ


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.