top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 
Bilafgifterne belaster erhvervslivet
I Danmark har vi ekstrem høj beskatning af biler. Denne skat er -  som mange andre skatter -  til stor skade for erhvervslivets konkurrenceevne. 

Der er jo tale om udgifter, som tilsvarende erhverv i vores nabolande ikke belastes med i samme udstrækning.

Sammen med de mange andre afgifter og skatter er det med til at gøre det meget dyrere at drive virksomhed i Danmark end i vore nabolande.

Selv om de fleste virksomheder leaser bilerne, skal der jo stadig betales registreringsafgift, opkrævningen sker bare på en anden måde.

Elbranchen er mindst lige så hårdt ramt som andre brancher.
 
Medarbejderne bliver endvidere beskattet hårdt af deres firmabil - de betaler jo skat af 25 % af bilens værdi og dertil kommer at de også betaler skat af den grønne ejerafgift. 
Det ville da være rart om der kunne laves om på nogle af disse uretfærdigheder, nu politikerne er i gang med at forhandle ny registreringsafgift.

Erhvervsvirkomheder ønsker først og fremmest registreringsafgiften sat ned - eller fjernet helt.

Det vil dog også være OK, hvis det er de mest økonomiske biler, der får den største afgiftsnedsættelse, for i dag er det jo sådan, at man kan købe økonomiske biler i næsten alle bilklasser.

Også de biler som erhvervslivet typisk investerer i til deres kørende medarbejdere, hvad enten det er Audi, BMW, Mercedes eller måske en VW Passat, hvor sidstnævnte fx fås i en udgave, der kører 27 km/l.


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.