top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

Fynsk forårstur til Kamstrup

30 forventningsfulde elektroteknikere deltog i den fynske forårstur. Efter en fin bustur, med øl og vand, blev vi modtaget ved Kamstrup af salgsingeniør Jens Vinter, som sælger elmålere, og af Claus Nielsen, som er systemsælger.
Under indtagelse af kaffe og kage holdt Jens Vinter et indlæg om Kamstrup.

Kamstrup blev grundlagt af Olaf Kamstrup i 1946, men blev solgt til det danske energiselskab OK i 1990.
OK er et andelsselskab, ejet af 13.000 kunder og forhandlere. Kamstrup er glad for sin ejer. Kamstrups vision er: At blive verdens førende leverandør af intelligente måleløsninger til energi og vand.

Kamstrup er ordreproducerende og al udvikling og produktion foregår i Skandinavien. De har solgt mere end 12 mio. målere til hele verden og har kontorer i mere end 20 lande og forhandlere i mere end 60 lande.
Vi skulle iføres kitler og lynafledende sko
Der er ansat ca. 1.200 medarbejdere, heraf ca. 300 udviklingsingeniører. Der ansættes p.t. ca. 100 nye medarbejdere om året. Så der er ofte rundvisning på fabrikken for nye medarbejdere.

Jens Vinter fortalte bl.a. om datastruktur, projektledelse og opbygning af netværk. Det nyeste som Kamstrup satser på er submetering, som tilbydes til separate målesteder. Senere under rundvisningen så vi nogle af disse bimålere.

I 2016 havde Kamstrup en omsætning på 1.740 mio. kr. og et overskud på 166 mio. kr. Egenkapitalen var 443 mio. kr. Så det er en god finansiel platform Kamstrup har.

Under Jens Vinters indlæg var der stor spørgelyst. Kamstrup har et fuldt integreret kvalitets - og miljøsystem og fremtræder som en god arbejdsplads, hvor det bl.a. er muligt at gå til tandlæge i virksomheden, købe mad med hjem osv.

Efter Jens Vinters indlæg, som varede 1 time, var der rundvisning i produktionen. Vi blev delt op i to hold.

Ved rundvisningen i elmålerafdelingen, som blev foretaget af Jens Vinters chef, René Nygaard Jensen, blev vi iført specielle kitler og ”lynafledende” sko.

Det er helt fantastisk at se en så stor produktion udført af så få mennesker. Det hele er stort set automatiseret, lige fra de ”rå” printplader kommer ind til det færdige produkt er pakket i kasser af en robot. Der kørte også nogle små MIR ”hunde” rundt. De var meget nye og ikke helt indkørt endnu.
Men spændende så det ud.

Det var også fantastisk at se hvordan der blev skrevet på målerne med laserlys. I det hele taget en stor oplevelse at se Kamstrups produktion af el – og varmemålere.

Efter rundvisningen var der lejlighed til at stille spørgsmål, hvilket mange benyttede sig af. Herefter blev der serveret dejligt smørrebrød, som Kamstrup var vært ved.

Tak til Kamstrup for en dejlig elektroteknisk oplevelse og et rigtigt godt besøg.

Henrik Præstegaard


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.