top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

Pro-Automatic

Sydjysk Sektions generalforsamling blev holdt ved Pro-Automatic. Salgsingeniør Nis M. Thaysen tog imod og indledte med en kort præsentation af virksomheden. På den efterfølgende rundvisning tog han det ene hold, mens salgsingeniør Peder Pedersen viste det andet hold rundt.

Direktør Michael Schrøder grundlagde i 1992 Pro-Automatic A/S på Søndermarken 2A i Holsted med administrations- og produktionslokaler på 600 m2. Fem ansatte var med til at sikre opstarten, og på blot få år blev Pro-Automatic en stor spiller på det danske marked for eltavler, hvor kunderne primært er elinstallatører mv. I 1998 udvidede virksomheden sit produktionsareal til 1.000 m2.

I 2003 flyttede Pro-Automatic til et nyt domicil på Søndermarken 16 i Holsted. Her fik virksomheden et produktionsareal på 4.200 m2 og man var på det tidspunkt 26 ansatte. I 2014 blev domicilet igen udvidet med ny lager- og produktionshal på 2.000 m2, så man i dag råder over et samlet produktionsareal på 6.200 m2 der inkluderer et stort lager med alle typer reservedele, kobberværksted, administration m.v. Virksomheden vokser fortsat og der er nu mere end 100 medarbejdere og al de erhvervede kvadratmetre ser ud til at blive benyttet.

For at sikre landsdækkende service åbnede Pro-Automatic også en salgs- og serviceafdeling i Hvidovre i 2012, her er pt 6 medarbejdere tilknyttet.

I 2017 er der kommet to nye investorer til. Endrupholm Invest 2 ApS og Holsted Invest A/S ejer hver 25 %. B. Schrøder Holding A/S (søskendeparret Liselotte Schrøder og Michael Schrøder) ejer nu 50 %.

Der er kun 4 medarbejdere i administrationen og 4 i produktionsledelse. Og så er der 4 i salg, hvor Nis M. Thaysen og Peder Pedersen udgør halvdelen. Så er der en tilbudsafdeling – der skal regnes ufatteligt mange tilbud, fortæller Nis, hvilket jo skyldes at det ikke altid er sådan, at kunden står med ordren i hånden.

Serviceafdelingen har også nok at se til med eftersyn, kontrol og almindelig vedligeholdelse af alle typer eltavler.

- Vi udarbejder altid en præcis projektering inklusiv pris, tidsplan og tegninger. Vi sørger selvfølgelig for, at alle norm- og lovkrav efterleves, og tager ansvar for eventuel ansøgning om godkendelse fra myndighederne. Leverancerne indbefatter al dokumentation.

- Det vi fremstiller, er alle tavler lige fra små gruppetavler til store fordelingstavler eller styretavler. Det kan være til ventilation, pumper mv. Endvidere har vi opgaver med at ombygge eller renovere ældre tavler.  Vi har haft mange renoveringsopgaver for boligforeninger og vi har en mobil kobberbil, hvor vi kan tilpasse kobberskinner på stedet, fortalte Nis M. Thaysen.

Af referencer nævnes bl.a. Rexam dåsefabrik i Fredericia på 3200 A, samt hovedtavlen til Saxo Bank. Og hovedtavler med draw-out maksimalafbrydere samt etagetavler ved udvidelsen af Kolding Sygehus. Og fx fordelingstavler til medicinske IT systemer på Odense Universitetshospital, som satte nye standarder for driftssikkerhed. Desuden har man leveret eltavler til Grønland, hvor afstand og klima stiller særlige krav.

En del går til eksport og Pro-Automatic er UL-certificeret og dermed godkendt til at levere eltavler til det amerikanske og canadiske marked. Alle eltavler gennemgår en omfattende test og afprøvning af såvel hardware som software inden levering.

Pro-Automatic har alt indenfor moderne produktionsudstyr, og der er et strømlinet produktionsforløb efter idealerne for Lean-produktion med funktionelt indrettede produktionsarealer og korte arbejdsgange.

Turen rundt i virksomheden viste, at Pro-Automatic er i gang med rigtig mange nye og spændende opgaver.

AEJ


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.