top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2016-03-02 Lås elprisen fast nu

Hvilken el skal du købe?

De fleste elhandelsselskaber tilbyder mange forskellige slags el. El til fast pris med forskellige tidshorisonter samt el til spotpris eller andre produkter ind imellem.

Spotpris er for dig, der har råd til at leve med en risiko. Du sparer penge, når elprisen er lav, men betaler fuld pris, når den er høj.

En fastprisaftale er derimod mere forudsigelig løsning. Lidt ligesom når man vælger fast rente på sit kreditforeningslån. Det koster i gennemsnit lidt mere end spotprisen, men til gengæld sikrer man sig mod uforudsigelige prisstigninger.

Priserne på el afhænger af udbud og efterspørgsel. Udbuddet varirer med vandmængden i de nordiske elve og af vindens styrke, ligesom olie- og kulpriser spiller ind. Får Norge fx et tørår med mindre nedbør end normalt, vil markedsprisen på el stige - alt andet lige.

Så det er ikke ligegyldigt, hvornår elprisen låses fast med en fastprisaftale. Det bør gøres, hvor prisen på markedsel er lav. Og det er den fx nu her først på året 2016.

Så tiden er inde til at indgå en fastprisaftale, hvis du kan lide den sikkerhed, det giver.

Omvendt må vi jo også indrømme, at de huskøbere, der valgte flexlån, da renten faldt, har sparet rigtigt mange penge i forhold til os forsigtige, der valgte den faste rente.

Valget er dit.


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.