top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side Tilføj til favoriter E-mail side 

2014-10-30 Plus Pack A/S

Fynsk Sektion har besøgt Plus Pack i Odense S. Plus Pack er en af Europas førende leverandører af emballageprodukter i aluminium og plast til fødevarer. Firmaet ejes af familien Haustrup.

Fabrikschef Peter Mylius Bruun tog imod os. Efter en kort introduktion var der rundvisning på fabrikken og herefter fik vi en uddybende orientering.

Plus Pack er grundlagt I 1963 og har kontorer i 7 lande. Siden er der opkøbt en del virksomheder i hele Europa, men de er lukket og i dag er der kun produktion i Genk i Belgien og i Odense. Plus Pack beskæftiger i alt 230 medarbejdere.

Plus Pack leverer 1.500 forskellige varenumre, i alt bliver det til omkring 2 mia. stk. emballage om året. Plus Pack hjælper kunderne med at finde nye segmenter og/eller markeder for at fremme vækstmuligheder og skabe værdi.

Alubakkerne fremstilles på 30 pressemaskiner ud fra alufolieruller i tykkelser fra 50 til 250 my og produktion er meget automatiseret. Vi kender mange af alubakkerne, fx fra Stryhns leverpostej.

I år 2000 kom en stor plastproduktion til, hvor der fremstilles alle former for plastbakker og låg, som vi kender fra færdigretter, salater og pasta samt kolde og varme fødevarer i supermarkederne.

Plastemballagen fylder mere og mere i den samlede produktion. Også her er der høj grad af automatisering og der anvendes også robotter i produktionen, fortalte Peter Bruun.

- Vi konkurrerer ikke kun på prisen, men også på designet og vi har bl.a. vundet en designpris, ligesom vi har vundet en pris for at være den ”Mest Pålidelige Foretrukne Leverandør”.

- Vi laver hele tiden nye emballager, ca. 10 % af vores omsætning hvert år er på nye produkter. Det er nødvendigt at udvikle nyt hele tiden også fordi vi ikke kan beskytte vores produkter. Vi har oplevet at vores sortiment er blevet kopieret.

Plus Pack har arbejdet systematisk med at nedbringe energiforbruget med hjælp fra Bravida, og Henrik Rolsted fra Bravida fortalte:

- Vi fik kortlagt mulighederne for energibesparelser med hjælp fra en energirådgiver. Energiforbruget blev logget og vi fik lavet en energirapport med syv projekter med tilbagebetalingstider på fra 0,8 år til 5 år.

- Virksomheden ønskede kun de mest rentable projekter gennemført, dem der havde tilbagebetalingstider under 3 år.

- Fem projekter er udvalgt og sat i værk. Investeringen er på 0,5 mio. kr. og tilbagebetalingstiden i gennemsnit 2,2 år.

- Hovedvægten er på ventilation og trykluft, hvorimod der ikke var god nok økonomi i lysprojektet. Men LED-lysrør bliver stadig mere konkurrencedygtige, og vi gennemfører nu i læsseområdet, hvor der er lys tændt 24 timer i døgnet, et forsøg med LED-lysrør i bestående armaturer, og her vil vi måske kunne komme ned på de 3 års tilbagebetalingstid.

Peter Bruun fortalte videre om finanskrisen, der har haft sin virkning på virksomheden.

- Vores omsætning faldt fra 700 mio. kr. før krisen og til 600 mio. kr. og nu 550 mio. kr.

- Vi igangsatte et større projekt ”Back til Basics” for igen at blive konkurrencedygtige. Vi satte prisen op på de produkter, vi ikke tjente nok på, så produktionen igen blev lønsom. Herved mistede vi også nogle kunder, blandt andet på det franske marked. Men vi ville ikke sælge med tab, vi har trukket os, hvor vi ikke kunne tjene penge, fortalte han.

- Samtidigt har vi tilpasset omkostningerne. Vi har bragt lagrene lidt ned og har i Belgien insourcet lagerfunktionen. Vi har arbejdet med supply chain management, hvor vi har forenklet produktionen fx ved at vi i dag kører med færre forskellige tykkelser på alufolien. Vi havde efterhånden for stor kompleksitet i produktionen og vi har fjernet en række produkter. Vi har også gennemført forenklinger på lageret.

- Vores lønomkostning i Danmark er væsentlig højere pr. time end i Belgien. Vi har reduceret startlønnen for nye ufaglærte medarbejdere og samtidig arbejdet på at øge fleksibiliteten i produktionen.

De faglærte skal nu også arbejde i produktionen, når der ikke er vedligeholdelsesopgaver til dem, og vi har indført et begreb, ”Flyvere”, som er operatører, der nu også skal kunne være opstillere.

- Der skulle gøres rigtigt mange ting for at produktionen igen kunne blive lønsom. Det har været en lang og sej kamp at ændre mentaliteten, og der har været strejker undervejs. Samtidig har nogle af vores faglærte medarbejdere ønsket at forlade virksomheden.

- Men vi er begyndt at tjene penge igen, så det ser lyst ud for fremtiden, sluttede Peter Bruun.

Få din annonce vist her. Læs mere

Arrangementer


Elektroteknisk Forening | Kronprinsensgade 28  | 5000 Odense C | Telefon: 40 56 01 48 |  info@dkef.dk
Copyright © Elektroteknisk Forening - All Rights Reserved.

webpage.io Content Management System.